Ohjeita turvajärjestelmän hankkimiseksi

Murtohälytysjärjestelmä on tekninen järjestelmä, joka havaitsee ja ilmaisee valvotulle alueelle tunkeutumisen tai tunkeutumisen yrityksen. Tekninen järjestelmä täydentää hyvin rakenteellista suojausta, esimerkiksi asianmukaista lukitusjärjestelmää.

Järjestelmän keskusyksikköön liitetään ilmaisimet joko kaapeloiden tai langattomasti. Rakenteilla olevassa talossa kaapeloitava järjestelmä on helppo toteuttaa, mutta valmiissa kiinteistössä langattomia ilmaisimia käyttämällä asennus nopeutuu ja senlisäksi asennus on täysin huomaamaton.

Murtoilmaisimina käytetään kuorisuojauksessa ovikoskettimia ja tilasuojauksessa liikeilmaisimia. Ovikosketin voidaan asentaa oveen tai ikkunaan ja se antaa ilmoituksen oven tai ikkunan avauksesta. Liikeilmaisimena käytetään tavanomaisesti passiivista infrapunailmaisinta, joka reagoi ilmaisimen valvonta-alalla tapahtuvaan liikkeeseen ja aiheuttaa hälytyksen järjestelmään.

Savuilmaisimet voidaan liittää osaksi järjestelmää. Suosituksena on käyttää yhtä savuilmaisinta jokaista alkavaa 60m2:a kohden sekä vähintään yksi savuilmaisin asuinkerrosta kohden.

Ulkosireeni ja sisäsireeni vilkulla havainnollistavat kohteessa tapahtuvan hälytyksen.

 

Järjestelmän käyttö tapahtuu joko eteisen LCD-käyttöpaneelista tai vaivattomasti kauko-ohjainavaimella.  Hätäpainikkeet on lisättävissä langattomiin järjestelmiin ryöstöä tai päällekarkausta varten.

Hälytyksensiirto suoritetaan robottipuhelimella puhelinlinjan välityksellä tai erillisellä GSM-modeemilla, mikäli puhelinlinjaa ei kohteessa ole. Hälytys voidaan siirtää kotipuhelimiin tai valvomoon.

Järjestelmän ylläpitämiseksi suosittelemme huoltosopimusta sovituin määrävälein.

Lisätietoja: Anvia Securi Oy p. 029 001 3000.

Lähetä kommentti

  • (ei julkaista)

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>